Η καρδιά μου φλέγεται


-διαδηλώνει ο/η thoughts_from_the_war

Είναι μια εύθυμη μέρα γιατί κάποιοι κατά συρροήν δολοφόνοι μιλάνε για τρομοκρατία. Τι άραγε να ονομάζει ένας τρομοκράτης τρομοκρατία; Είναι αστείο γιατί σκοτώνουν τον κοσμάκη τόσα χρόνια, κι όμως φοβούνται τους στίχους του. Αναρωτιέμαι αν ο Μακρυγιάννης τότε με την 3η Σεπτεμβρίου γέλασε όπως εμείς τώρα, από αγανάκτηση ή ειρωνεία, λίγο πριν νικήσει το Δίκιο. Ορίστε, μας θυμίζουν και τους ένδοξους ήρωες του τόπου μας κι ένα ευχαριστώ δεν λέμε.


Όμως επιτέλους! Μας παίρνουν την ελευθερία επίσημα! Δεν ξέρουν από πόση σκοτούρα μας γλιτώνουν! Πόσες σκέψεις, πόσες αμφιβολίες, ταλαιπωρία. Όλο οδηγούμαι να πιστέψω πως υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που δεν βλέπουμε, πολλά που μόνο υποψιαζόμαστε κι είναι Άυλα μ’ ένα τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει. Σας ευχαριστώ που με αυτά και μ’ αυτά, το επικυρώνετε!


Οργίζομαι! Επιμένετε να καταπατάτε τους Πανάρχαιους Νόμους – πόση αλαζονεία! Ποιον αντιμάχεστε ξέρετε; Θα ‘πρεπε να τρέμετε! Τόσες αρχαίες τραγωδίες. Τόση ζωή. Τίποτα δεν σας έπεισε. Μα σαν να πείθει εμένα πια. Η καρδιά μου φλέγεται. Φλέγεται μπροστά στην θαυμάσια ύπαρξη κάποιου που λέει τα πράγματα με τα οποία διαφωνώ!
Φλέγεται αντικρύζουσα την Ιερή ύπαρξή του με την άνωθεν ιδιότητα της ελευθερίας, το δικαίωμα να εκφράζει ό,τι αγαπά κι ό,τι την πονά, και κάθε στραβή, παράξενη ή φρικτή σκέψη που επιθυμεί! Φλέγεται η καρδιά μου να υπερασπιστεί αυτόν, τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο που αύριο θα βρίζω στον δρόμο και θα μαλώνω στα σχόλια και θα ρωτάω «μα πώς είναι δυνατόν να ζει έτσι ανόητα»! Φλέγεται η καρδιά μου για το δικαίωμά του να υπάρχει όπως θέλει! Ελεύθερος να κάνει το σωστό κι ελεύθερος να κάνει το λάθος, να εκφράζει ό,τι είναι, να μετανιώνει, να πέφτει, να σηκώνεται.

Φλέγεται ν’ ανήκει με όσους ψάχνουν ειλικρινά κι υπερασπίζονται ακούραστα την Αλήθεια! Κι αν πασχίζω για αυτό τι να φοβηθώ; Αν πασχίζω να αγαπώ καλύτερα και να πολεμώ ωραιότερα; Αν υπερασπίζομαι την Αλήθεια, το Δίκιο τι να φοβηθώ; Σας ευχαριστώ καλοί καγαθοί ειρηνοποιοί τρομοκράτες. Κάνατε την καρδιά μου να φλέγεται επιτέλους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s