Φιλμς


fear-street-poster

Fear street: τρόμος από το 1666 ως το 1994

Η τριλογία «Fear Street» ξεχωρίζει για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, πράγμα που φαίνεται μέχρι και στα πόστερ της κάθε ταινίας.

-στα λόγια ο Νίκος Σταϊκούλης

Ο Δράκος - Νίκος Κούνδουρος

Ο Δράκος (Νίκος Κούνδουρος, 1956)

Ο Δράκος, γυρισμένη το 1956 στην δύσκολη μετεμφυλιακή περίοδο της Ελλάδας από τον Νίκο Κούνδουρο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ταινίες  στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

brokeback mountain

Brokeback Mountain ( Ang Lee, 2005)

Το Brokeback Mountain είναι μία εμπειρία που σίγουρα θα παραμείνει χαραγμένη στο μυαλό του θεατή για την σκληρή προβολή του έρωτα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

news-of-the-world

News of the world (Paul Greengrass, 2020)

Ο βετεράνος λοχαγός του Αμερικάνικου εμφυλίου Τζεφερσον Κιντ, αναλαμβάνει να μεταφέρει τη Γιοχάνα, ενα κορίτσι που είχε απαχθεί απ` τη φυλή των Ινδιάνων Καϊόα μετά την δολοφονία της οικογένειάς της, στους συγγενείς που της έχουν απομείνει στην άλλη άκρη της Αμερικής.

-στα λόγια ο crossing.the.bridge

mr-holmes

Mr.Holmes (Bill Condon, 2015)

Ο εξαιρετικός Ian McKellen μας συστήνει ένα Σέρλοκ Χόλμς απογυμνωμένο από κάθε στερεότυπο που αφορά την περσόνα του διάσημου ντεντέκτιβ.

-στα λόγια ο crossing.the.bridge

breaking-the-waves

Breaking The Waves (Lars Von Trier, 1996)

Σε ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό της Σκωτίας, η αφελής Μπές παντρεύεται τον Γιάν, ένα ξενόφερτο εργάτη μιας πλωτής πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου. Μετά από ένα εργατικό ατύχημα, ο Γιάν που προβλέπεται να μείνει ολοκληρωτικά παράλυτος, αναγκάζει τη Μπές να αγωνιστεί με το δικό της τρόπο για την θεραπεία του.

-στα λόγια ο crossing.the.bridge

The_Handmaiden_064

The Handmaiden (Park Chan-wook, 2016)

Στην υπό Ιαπωνική κατοχή Κορέα, ένας απατεώνας με τη βοήθεια της συνεργού του Σούκι, που προσλαμβάνεται ως προσωπική υπηρέτρια, προσπαθεί να σαγηνεύσει και να παντρευτεί την Ιαπωνικής καταγωγής Χιντέκου με σκοπό να κερδίσει τη μεγάλη χρηματική της περιουσία.

-στα λόγια ο crossing.the.bridge

high-noon

High Noon (Fred Zinnemann, 1952)

Ο σερίφης μιας μικρής απομονωμένης πόλης αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη συμμορία ενός πρώην κατάδικου, ο οποίος επιστρέφει στη πόλη με το μεσημεριανό τρένο.

-στα λόγια ο crossing.the.bridge

vagabond

Vagabond (Agnes Varda, 1985)

-She blew in like the wind. No plans, no goals.. No wishes, no wants..

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

invisible-man

The Invisible Man (Leigh Whannell, 2020)

Βασισμένο αμυδρά στο ομώνυμο βιβλίο του HG. Wells (1897), το The Invisible Man δίνει μορφή στον τρόμο που βιώνει μια γυναίκα σε μία τοξική και καταχρηστική σχέση, όπου τα τραύματα της και η παρουσία του βίαιου εραστή της την στοιχειώνουν σαν έναν αόρατο εχθρό, έναν εχθρό αόρατο τόσο για αυτήν όσο και για την κοινωνία.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

attenberg054

Attenberg (Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, 2010)

To Attenberg σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα υπαρξιακά διαμάντια του γνωστού New Greek Weird Wave.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

klaus

Klaus ( Sergio Pablos,2019)

We need to show people that a true, selfless act always sparks another.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

thumb teliko

Νύχτα 78η. | ένα φιλμ από τη {στίξη}

Η Νύχτα 78η. είναι ένα φιλμ μικρού μήκους, σκηνοθετημένο από τον Σπύρο Μάρκο πάνω σε κείμενο του Νίκου Σταϊκούλη.

to-agori-trwei-to-faghto-tou-poulioy

Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού (Έκτορας Λυγίζος, 2012)

-Όταν μένω πάνω από μία μέρα νηστικός αισθάνομαι ότι λιώνει το μυαλό μου και κυλάει, και φεύγει από το κεφάλι μου και το κεφάλι μένει άδειο, σαν να μην έχει βάρος…

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

the-queens-gambit

The Queen’s Gambit ( Scott Frank, 2020)

Η σειρά εξελίσσεται γύρω από την Beth Harmon, ένα κοριτσάκι το οποίο μένει ορφανό σε μικρή ηλικία και γρήγορα αντιμετωπίζει θέματα απομόνωσης και εξάρτησης, αλλά επίσης ανακαλύπτει το σκάκι, κάτι στο οποίο βρίσκει ότι είναι κάποιου είδους παιδί-θαύμα.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

la-la-land

La La Land (Damien Chazelle, 2016)

Eίναι μία ταινία αφιερωμένη στα όνειρα μας, στις δυνάμεις που έχουμε και στην συνέχεια εξαντλούμε για να τα ακολουθήσουμε, στην αισιοδοξία και στην απαισιοδοξία που πάντα μας ακολουθεί ενώ κυνηγάμε τα όνειρα μας.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

horror-shots

Horror shots: 5 ταινίες τρόμου μικρού μήκους για μια νύχτα Halloween

Επειδή ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι περίεργοι που κυκλοφορούν εκεί έξω και θέλουν να βασανίζονται, ορίστε μια λίστα με πέντε ταινίες τρόμου μικρού μήκους που είναι εξακριβωμένο πως θα σας κάνουν να περάσετε υ π έ ρ ο χ α (αλλά όχι με την πολύ καλή έννοια).

54 (413)

Hausu (Nobuhiko Obayashi, 1977)

Το Hausu σίγουρα θα είναι μία από τις λιγότερο γνωστές ταινίες της λίστας του Οκτώβρη, ίσως να μην κατανέμεται κιόλας ως ταινία τρόμου, αλλά είναι σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές πειραματικές ταινίες της Ανατολικής Ασίας.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

the-witch-033

The Witch (Robert Eggers,2015)

She desires of my blood. She sends ‘em upon me. They feed upon her teats, her nether parts. She sends ‘em upon me.

-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.