Horror shots: 5 ταινίες τρόμου μικρού μήκους για μια νύχτα Halloween


-στα λόγια ο Νίκος Σταϊκούλης

Εδώ στη στίξη αγαπάμε πολύ τις ταινίες τρόμου. Την ταχυπαλμία, την αδρεναλίνη, αυτό που θέλεις να γυρίσεις το κεφάλι σου για να μη βλέπεις τι γίνεται στην ταινία αλλά ταυτόχρονα θέλεις να μάθεις, τους εφιάλτες το βράδυ και τα αναμμένα φώτα. Ε όλη αυτή την παράνοια εμείς την αγαπάμε.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολύ ισχυρή τάση στο Youtube αλλά και γενικά, που θέλει να κυκλοφορούν απίστευτα πολλά μικρά φιλμ που έχουν σκοπό να ταράξουν τον ύπνο και την ψυχραιμία μας σε μόλις λίγα λεπτά. Κι επειδή ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι περίεργοι που κυκλοφορούν εκεί έξω και θέλουν να βασανίζονται, ορίστε μια λίστα με πέντε ταινίες τρόμου μικρού μήκους που είναι εξακριβωμένο πως θα σας κάνουν να περάσετε υ π έ ρ ο χ α (αλλά όχι με την πολύ καλή έννοια).


  1. Lights Out – David F. Sandberg (2013)


Η πρώτη ταινία στη λίστα αποτελεί μάλλον και μια από τις πιο γνωστές του είδους, αφού έκανε πραγματικό πάταγο σαρώνοντας βραβεία και διαγωνισμούς και μετακομίζοντας, μάλιστα, στην μεγάλη οθόνη το 2016.
Η πλοκή είναι τόσο απλή που σχεδόν σε τρομάζει από την απλότητά της: δεν εξηγεί τίποτα, δεν περιγράφει πολλά, είναι 2:40 λεπτά αγνού τρόμου.

2. Other Side of the Box – Caleb J. Phillips (2018)


Ένας αρκετά αγχωμένος παλιός φίλος, ένα παράξενο δώρο, που είναι βασικά ένα κουτί που περιέχει το απόλυτο σκοτάδι, και μία απλή οδηγία: μην πάρεις τα μάτια σου από πάνω του!
Καθόλου φτηνά jumpscare, πολύ άξιες υποκριτικές και μια ατμόσφαιρα που κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά μόνη της.

3. Slut – Chloe Okuno (2014)


Εδώ κλέβουμε λίγο διότι, παρόλο που το Halloween σχετίζεται κυρίως με τον κόσμο των νεκρών, το μικρό αυτό φιλμ δεν περιέχει τίποτα το μεταφυσικό. Αντιθέτως πρόκειται για κλασική «αμερικανιά» με την έννοια ότι, στην περίπου 20λεπτη διάρκειά της, περιλαμβάνει κολεγιακό περιβάλλον, αμερικανικά προάστια του Τέξας, νεανικά φασώματα και έναν ψυχοπαθή νεαρό που σκοπό έχει να μεγαλώσει τη λίστα του.
Κερδίζει, ωστόσο, πάρα πολύ στην πανέμορφη σκηνοθεσία της, στη συμπυκνωμένη πλοκή που εκτυλίσσεται πολύ ομαλά και στα χρώματα των πλάνων που, πραγματικά, χαίρεσαι να τα παρακολουθείς.

4. Fear Filter – Tracy Kleeman (2019)


Με τέτοια έκταση που έχουν πάρει η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα στη ζωή μας, ήταν φυσικό και επόμενο να ενταχθούν στη σφαίρα του τρόμου και του παραφυσικού. Η μικρή αυτή ταινία κάνει κάτι το πάρα πολύ απλό: παίρνει όλους τους θρύλους που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί για εφαρμογές τύπου Snapchat, και τους ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, επιδιώκοντας προφανώς να μας δημιουργήσει απλά ψυχολογικά κάθε φορά που χρησιμοποιούμε μια τέτοια εφαρμογή στα κινητά μας – και είμαστε μόνοι στο σπίτι.

5. Okay Google – Levi Morgan (2019)


Το τελευταίο φιλμ στη λίστα έχει επίσης να κάνει με την τεχνολογία, αν και όχι τόσο άμεσα. Τι συμβαίνει όταν μια συσκευή, που κανονικά κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, παίζει έναν όχι-και-τόσο-ασήμαντο ρόλο στον ξαφνικό και αναίτιο τρόμο που εισβάλλει στο σπίτι σου;
Ένα πολύ έξυπνο κόνσεπτ, με πολύ καλή εκτέλεση και σκηνές που αποπνέουν μια πραγματική ανασφάλεια και μια disturbing ατμόσφαιρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s