«Οι βλάβες της Οδού Μαλακοπής», του Πάνου Παπαπαναγιώτου

ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ:
«Στην ανηφόρα έσβησε, στο ισιάδι όχι. Από χθες όταν ζητάω από τ’ αμάξι, μάστορα» μου λέει «δεν παίρνω αυτό που θέλω. Ζητάω, αλλά δεν παίρνω».
«Δεν το ‘ξερες;» του λέω. «Πρέπει να δίνεις πού και πού, φίλε».
Βρήκε το νόημα της ζωής με πέντε ευρώ βενζίνη.


-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

Καθημερινές εικόνες και διάλογοι, κωμικά στιγμιότυπα βγαλμένα από την καθημερινότητα ενός συνοικιακού συνεργείου αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο βιβλίο του Πάνου Παπαπαναγιώτου , «Οι βλάβες της Οδού Μαλακοπής» είναι ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο, το οποίο με λόγο που μοιάζει προφορικός πετυχαίνει μια αμεσότητα που μας κάνει να δούμε από μια απλή αλλά και ποιητική ματιά καθημερινές καταστάσεις ενός εργαζόμενου σε ένα συνοικιακό εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Το γεγονός ότι η προφορική γραφή και η συμπυκνωμένη δομή των κειμένων συνδυάζονται με μία ποιητικότητα και χιούμορ είναι κάτι που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο πολύ ιδιαίτερο, καθώς  οι εικόνες που δημιουργούνται μέσα από αυτό το συνδυασμό είναι κάτι πολύ πρωτότυπο, είναι σαν να βρισκόμαστε για καφέ με έναν φίλο μας σε έναν πολυσύχναστο δρόμο δίπλα σε μία λεωφόρο και διαβάζουμε χαμηλόφωνα Breton.

Το βιβλίο «Οι βλάβες της Οδού Μαλακοπής» του Π. Παπαπαναγιώτου εκδόθηκε τον Μάιο του 2019 και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ιωλκός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s