Αυτός εδώ είναι ένας Τίτλος. Έχει γραφτεί με γραμματοσειρά Georgia Pro σε μέγεθος 14 με Bold.


-στα λόγια ο Σπύρος Μάρκος

Αυτό είναι ποίημα. Γράφτηκε στις 8/6/2021, 11:30 μμ λίγο πριν φάω μακαρόνια με μανιτάρια. Γράφτηκε σε ένα μπλε τετράδιο, στο οποίο έχει σημειώσεις για κάποιο παλιό μάθημα της σχολής μου. Ο τίτλος μπήκε στο τέλος αφού το μετέφερα στον υπολογιστή στις 12: 18 πμ. Το μάθημα ονομάζεται «Πρώτες Βοήθειες», η τελευταία σημείωση στο τετράδιο έχει να κάνει με τις κύριες αιτίες κώματος. Αυτές είναι :

  • Διάχυτα Αίτια (Λοιμώξεις, τοξικώσεις, μεταβολικά αίτια)
  • Υποσκληρίδιες αλλοιώσεις (έμφρακτα, αιμορραγίες)
  • Υπερσκληρίδιες αλλοιώσεις (….  η σημείωση τελειώνει εδώ και υπάρχει μια ανοιχτή παρένθεση που μένει εκεί και θα παραμείνει για πάντα ανοιχτή άρα δεν θα κλείσει ποτέ. Δεν θυμάμαι τι συνέβη και δεν συνέχισε, πέρασα το μάθημα με 8, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πως να παρέχω πρώτες βοήθειες αν αυτό κάποτε χρειαστεί.

  Το ποίημα ξεκινάει. Το ποίημα έχει να κάνει με δύο ποιητικές εικόνες που έχω στο κεφάλι μου. Αυτές είναι:

Εικόνα 1η. Ένα μικρό παιδάκι κάθεται σε ένα παγκάκι, είναι ένα ωραίο απογευματινό καλοκαίρι, όχι είναι καλοκαιρινό απόγευμα, έχει βγει βόλτα με τον παππού του ο οποίος στέκεται λίγο πιο πέρα με τον σκύλο του. Το παιδάκι έχει στα χέρια του το κινητό του παππού του, ένα παλιό κινητό με κουμπιά, το έχει φέρει στο ύψος του αυτιού του και έχει γείρει ελαφρώς το κεφάλι του στα προς τα αριστερά. Τα πόδια του δεν ακουμπάνε το έδαφος και τα κουνάει μπρός πίσω. Vibαρει ακούγοντας παλιά ringtones που έχει το κινητό.

Εικόνα 2η. Πρώτο πρόσωπο. Είναι βράδυ Σαββάτου. Φτιάχνω noodles των 80 λεπτών στην κουζίνα μου. Την ώρα που αυτά βράζουν και τα ανακατεύω, έχω ανοίξει ένα βιβλίο και ψάχνω κάνα ωραίο ποίημα από beat λογοτέχνες να στείλω γιατί έχουμε να μιλήσουμε 10 μέρες και κάπως πρέπει να φανεί ότι δεν σου στέλνω επειδή σε σκέφτομαι πάλι. «Τα φαντάσματα δεν είναι συμμετρικά, παρόλο που στέκονται στις πόρτες..» γράφει η  Diane di Prima και εγώ γνέφω το κεφάλι μου γιατί αυτός ήταν ένας πολύ καλός στίχος, ίσως στο στείλω λέω. Τα noodles παράβρασαν και γαμώτο αυτό δεν ήταν εικόνα.

 Αυτό όμως σίγουρα ήταν ένα ποίημα.

-φωτογραφία από Pinterest

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s